Rigostep Skylt Titanium #5550

Vanaf: 52,00

Wissen
  • Onbehandelde uitstraling
  • In 2 lagen aan te brengen
  • Voor intensief gebruik
  • Dé Rigostep Expert
  • Professioneel advies
  • Betrouwbaar & Veilig Winkelen
  • Snelle Levering

Beschrijving

Rigostep Skylt Titanium is een 2 componenten high solid polyurethaan lak op waterbasis. Rigostep Skylt Titanium geeft een unieke onbehandelde uitstraling en laat een ultra matte laklaag achter. Rigostep Skylt Titanium kan net als de Original variant, worden aangebracht op parket/ planken vloeren, kurkvloeren, meubelen, linoleum en op betonlookvloeren. De Titanium kan erg goed worden toegepast op donkere houtsoorten, vanwege zijn ultra matte maar toch heldere uitstraling. Rigostep Skylt Titanium wordt geleverd met een A en B component. Voor een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerkingslaag, kunt u 2 lagen Rigostep Skylt Original aanbrengen en als afwerklaag 1 laag Rigostep Skylt Titanium. De Titanium zorgt er ook voor dat er minder glansstrepen ontstaan. Let op! Op eiken kan de Skylt titanium donkerder uitslaan, breng op eiken daarom altijd eerst 2 lagen Skylt Original aan. Gebruik vervolgens de Skylt Titanium als laatste afwerklaag.

Voor het gebruik, de Skylt Titanium eerst tijdig op kamertemperatuur brengen. Het oppervlak dient schoon, droog, was en vet vrij te zijn voordat de Rigostep Skylt Titanium wordt aangebracht. U dient component A goed te schudden en over te gieten in een lakemmer. Voeg roerend component B toe en meng de 2 componenten goed door elkaar heen. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer de Rigostep Skylt Titanium dan nogmaals goed door. Wanneer beide componenten met elkaar vermengd zijn, heeft u ongeveer 2 tot 3 uur de tijd om het toe te passen. Verwerk Skylt Titanium niet bij een tempratuur onder de 10 graden of boven de 30 graden. Breng de Skylt Titanium in gelijkmatige banen of vakken aan. Een volledige benatting droogt minder snel aan en vloeit beter uit, waardoor u meer tijd heeft voor het maken van nat-in-nat aansluitingen. Tussen schuren is niet nodig voor de hechting, indien er opkomende haren van het hout overeind komen te staan, geeft schuren met een hoge korrel (120) wel een gladder resultaat. Dek na de laatste Skylt laag de het oppervlak niet af voor 14 dagen! Het oppervlak mag na de laatste Skylt Titanium laag de eerste 14 dagen niet in aanraking komen met water! Gereedschap kunt u schoonmaken met aceton, nadat de lak is uitgehard.

Overlakbaar na: 5 – 6 uur
Schuurbaar na: 8 uur
Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen

Op kaal of geschuurd hout hoeft u met de Rigostep Skylt Titanium maar 2 lagen lak aan te brengen. Skylt Titanium hoeft niet in de polish gezet te worden. Kleine krasjes en beschadigingen horen nou eenmaal bij de karakteristieken van de lak. Om het aspect van de onbehandelde uitstraling te behouden kunt u Rigostep Skylt Conditioner gebruiken. U dient een kleine hoeveelheid van de Skylt Conditioner toe te voegen aan het water wanneer u de vloer gaat dweilen.

Met 1 liter Skylt kunt u ongeveer 10 m2 behandelen. Bij de eerste laag, de Rigostep Skylt Titanium wat voller aanbrengen. Bij de eerste laag doet u ongeveer 8 m2 per liter. Op kambala, afzelia en basralocus eerst Kambala Primer toepassen voor het aanbrengen van Skylt.

Werkwijzer Skylt Titanium #5550

Technisch Informatie Blad Skylt Titanium #5550

Skylt Onderhoudswijzer

 

Andere suggesties…