Rigostep Skylt Original #5510

Vanaf: 24,95

Wissen
  • Ultramatte uitstraling
  • Onbehandelde look
  • Op waterbasis.
  • Dé Rigostep Expert
  • Professioneel advies
  • Betrouwbaar & Veilig Winkelen
  • Snelle Levering

Beschrijving

Rigostep Skylt is een 2 componenten polyurethaanlak. Rigostep Skylt Original geeft een unieke onbehandelde uitstraling en laat een ultra matte laklaag achter. Skylt kan erg goed worden toegepast in intensief belaste ruimtes zoals: woonruimtes, kantoren, winkels, restaurants en openbare ruimtes. Rigostep Skylt kan worden aangebracht op parket/ planken vloeren, kurkvloeren, meubelen, linoleum, betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren. Dit product wordt geleverd met een component A en een component B (harder). Skylt beschermt erg goed tegen water en vuil, het oppervlak wordt elastisch en slijtvast. Zelfs bij een lage kijkhoek oogt het oppervlak na een behandeling met Rigostep Skylt Ultramat.

Voor het gebruik, de Skylt eerst tijdig op kamertemperatuur brengen. Het oppervlak dient schoon, droog, was en vet vrij te zijn voordat de Rigostep Skylt wordt aangebracht. U dient component A goed te schudden en over te gieten in een lakemmer. Voeg roerend component B toe en meng de 2 componenten goed door elkaar heen. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer de Rigostep Skylt dan nogmaals goed door. Wanneer beide componenten met elkaar vermengd zijn, heeft u ongeveer 2 tot 3 uur de tijd om het toe te passen. Verwerk Skylt niet bij een tempratuur onder de 10 graden of boven de 30 graden. Breng de Skylt in gelijkmatige banen of vakken aan. Een volledige benatting droogt minder snel aan en vloeit beter uit, waardoor u meer tijd heeft voor het maken van nat-in-nat aansluitingen. Tussen schuren is niet nodig voor de hechting, indien er opkomende haren van het hout overeind komen te staan, geeft schuren met een hoge korrel (120) wel een gladder resultaat. Dek na de laatste Skylt laag het oppervlak niet af voor 14 dagen! Het oppervlak mag na de laatste Skylt laag de eerste 14 dagen niet in aanraking komen met water! Gereedschap kunt u schoonmaken met aceton, nadat de lak is uitgehard.

Overlakbaar na: 3 – 4 uur
Schuurbaar na: 8 uur
Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen

U dient Rigostep Skylt op een onbehandeld/geschuurd oppervlak minimaal 3 keer aan te brengen. In geval van renovatie dient u de vloer eerst goed schoon te maken met Rigostep Strip, daarna is 1 of 2 lagen Rigostep Skylt voldoende. Rigostep Skylt is één van de weinige lakken die niet in de polish gezet hoeft te worden, kleine krasjes en beschadigingen horen nou eenmaal bij de karakteristieken van de lak. Om het aspect van de onbehandelde uitstraling te behouden kunt u Rigostep Skylt Conditioner gebruiken. U dient een kleine hoeveelheid van de Skylt Conditioner toe te voegen aan het water wanneer u de vloer gaat dweilen.

Met 1 liter Rigostep Skylt kunt u ongeveer 10 tot 12 m2 behandelen. Bij het aanbrengen van de eerste laag op onbehandeld hout dient u Rigostep Skylt voller aan te brengen, dan zal dit ongeveer 8 m2 zijn. Rigostep Skylt Original is verkrijgbaar in 1 of 4 liter flaconnen. Op kambala, afzelia en basralocus eerst Kambala Primer toepassen voor het aanbrengen van Skylt.

Werkwijzer Skylt Original #5510

Technisch Informatie Blad Skylt Original #5510

Skylt Onderhoudswijzer