Bezig met laden...
Skylt Original #5510

Skylt Original #5510

Step Grondlak Naturel #6090

Step Grondlak Naturel #6090

Skylt Titanium #5550

✅ Ontwikkeld voor donkere houtsoorten

✅ Geschikt voor vloerverwarming en intensief gebruik

✅ A + B component inbegrepen

✅ Ultramatte, onbehandelde uitstraling

✅ Op waterbasis, geen terpentine!

✅ 2 of meer bestellen? Kijk bij Acties voor korting!

Vanaf € 50,90

Skylt Titanium #5550 is een 2 componenten high solid polyurethaan lak op waterbasis. Skylt Titanium #5550 geeft een unieke onbehandelde uitstraling en laat een ultra matte laklaag achter. Skylt Titanium kan, net als de Original variant, worden aangebracht op parket/ planken vloeren, kurkvloeren, meubelen, linoleum en op betonlookvloeren. De Titanium kan erg goed worden toegepast kaal geschuurd tropisch hout of andere donkere houtsoorten, vanwege zijn ultra matte, maar toch heldere uitstraling. Skylt Titanium #5550 wordt geleverd met een A en B component.

Voor de uitstraling van een geoliede vloer met het gemak van lak kiest u voor 1 laag SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K met maximaal 2 Kleurpigmenten per liter + 2 lagen SKYLT Titanium.

Voor een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerkingslaag, kunt u 2 lagen Skylt Original #5510 aanbrengen en als afwerklaag 1 laag Skylt Titanium #5550. De Titanium zorgt er ook voor dat er minder glansstrepen ontstaan. Let op! Op eiken kan de Skylt Titanium donkerder uitslaan, breng op eiken daarom altijd eerst 2 lagen Skylt Original #5510 aan. Gebruik vervolgens de Skylt Titanium #5550 als laatste afwerklaag.

Voor het gebruik, de Skylt Titanium #5550 eerst tijdig op kamertemperatuur brengen. Het oppervlak dient schoon, droog, was en vet vrij te zijn voordat de Skylt Titanium #5550 wordt aangebracht. U dient component A goed te schudden en over te gieten in een lakemmer. Voeg roerend component B toe en meng de 2 componenten goed door elkaar heen. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer de Skylt Titanium #5550 dan nogmaals goed door. Wanneer beide componenten met elkaar vermengd zijn, heeft u ongeveer 2 tot 3 uur de tijd om het toe te passen.

Verwerk Skylt Titanium #5550 niet bij een temperatuur onder de 10 graden of boven de 30 graden. Breng de Skylt Titanium #5550 in gelijkmatige banen of vakken aan. Een volledige benatting droogt minder snel aan en vloeit beter uit, waardoor u meer tijd heeft voor het maken van nat-in-nat aansluitingen. Tussen schuren is niet nodig voor de hechting, indien er opkomende haren van het hout overeind komen te staan, geeft schuren met een hoge korrel (120) wel een gladder resultaat. Dek na de laatste Skylt laag het oppervlak niet af voor 14 dagen! Het oppervlak mag na de laatste Skylt Titanium #5550 laag de eerste 14 dagen niet in aanraking komen met water! Gereedschap kunt u schoonmaken met aceton, nadat de lak is uitgehard.

  • Overlakbaar na: 5 – 6 uur
  • Schuurbaar na: 8 uur
  • Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
  • Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen

Op kaal of geschuurd hout hoeft u met de Skylt Titanium #5550 maar 2 lagen lak aan te brengen. Skylt Titanium #5550 hoeft niet in de polish gezet te worden. Kleine krasjes en beschadigingen horen nou eenmaal bij de karakteristieken van de lak. Om het aspect van de onbehandelde uitstraling te behouden kunt u Skylt Conditioner #9140 gebruiken. U dient een kleine hoeveelheid van de Skylt Conditioner #9140 toe te voegen aan het water wanneer u de vloer gaat dweilen.

Met 1 liter Skylt kunt u ongeveer 10 m² behandelen. Bij de eerste laag, de Skylt Titanium #5550 wat voller aanbrengen. Bij de eerste laag doet u ongeveer 8 m² per liter. Op kambala, afzelia en basralocus eerst Kambala Primer toepassen voor het aanbrengen van Skylt.

Meer bestellen is meer korting! Kijk bij Acties voor combinatie korting en volume korting.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Skylt Titanium #5550
Uw waardering