Lak

Lak

Lak wordt gebruikt om uw houten vloer te beschermen tegen slijtage, vuil en vocht en om een specifieke look te krijgen. Parketlak ligt op het hout en vormt een harde laag die het hout volledig afdicht. Lak wordt gebruikt als voorbehandeling en als basisbehandeling. Al tientallen jaren bieden de hoogwaardige lakken SKYLT en STEP, voorheen bekend als Rigostep, de beste bescherming, keuze én prijzen. Laat u ook overtuigen door Rigo SKYLT lak en Rigo STEP lak, de lakkeuze van parketteurs!

Bezig met laden...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 23

Pagina
per pagina

Wat is parketlak?

Wanneer u gekozen heeft voor een houten vloer, wilt u daar zo lang mogelijk van kunnen genieten. Afhankelijk van uw wensen en leefsituatie kiest u de vloerafwerking die bij u past. Vloerlak is een zeer goede keuze want het biedt u in ieder geval de volgende voordelen:

  • Parketlak beschermt tegen slijtage, vocht, vuil en vlekken
  • Parketlak behoudt het natuurlijke karakter van uw parketvloer
  • Parketlak is verkrijgbaar is verschillende varianten, dus altijd wat u zoekt

Belangrijk om te weten bij vloerlak

Door uitvoerige doorontwikkeling van Rigo zijn er verschillende varianten vloerlak waar u uit kunt kiezen. Afhankelijk van uw houtkeuze en beoogde eindresultaat kiest u voor onzichtbare, transparante of blanke lak. Tevens kunt u kiezen voor overlakbare kleurolie, waarmee u dus de bescherming van lak geniet.

In tegenstelling tot een geoliede vloer, is bij een gelakte vloer plaatselijk bijwerken niet mogelijk. SKYLT lak kan erg goed worden toegepast in intensief belaste ruimtes zoals: woonruimtes, kantoren, winkels, restaurants en openbare ruimtes. SKYLT kan worden aangebracht op parket/ planken vloeren, kurkvloeren, meubelen, linoleum, betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren.

Houten vloer schuren en lakken

Al onze varianten parketlak zijn uitvoerig getest op lichte en donkere houtsoorten. Heeft u twijfels of een specifiek product geschikt is voor uw parketvloer neemt u dan gerust contact op met onze advieslijn.

  1. Nadat de houten vloerdelen gelegd zijn (lamelparket, visgraat, Hongaarse punt) dient het onbehandeld of egaal geschuurd te zijn. Als laatste schuurgang gebruikt u een korrel 120.
  2. Vervolgens draagt u zorg dat de vloer schoon, droog en vrij is van (hout)stof, was of vet. Bij een renovatie gebruikt u Rigostep Strip.
  3. Laat de lak eerst op kamertemperatuur komen. Gebruik een lakroller en breng aan in gelijkmatige banen of vakken. LET OP! Lees voor gebruik altijd de exacte gebruiksaanwijzing, deze verschilt van product tot product.
  4. Houdt rekening met de aangegeven tijd voor verwerken en drogen van de lak en voorkom dat de vloer afgedekt wordt of in aanraking komt met water.

Gelakte houten vloer onderhouden

Om een houten vloer die behandeld is met parketlak te onderhouden en schoon te maken gebruikt u conditioner, milde reiniger of polish. We raden aan gebruik te maken van hetzelfde merk als uw basisbehandeling. Deze producten van Royl, Skylt en Step vindt u bij onderhoudsmiddelen.

Twee componenten lak

Naast de zogenaamde 1 componentig lak is er ook 2 componenten lak voor een zeer slijtvaste laklaag. Hier wordt er gebruik gemaakt van een Poly-urethaan verharder en daarmee geschikt voor zeer intensief gebruik. Het bijzondere aan de parketlakken van STEP is dat de vloer geen plasticachtige uiterlijk krijgt. Tevens is de lak geschikt voor hout op vloerverwarming.

Waarom parketlak kopen bij Rigostep Online?

Rigostep Online is niet een zomaar een webshop. Sinds 1978 produceren, leveren en leggen we zelf ambachtelijke houten vloeren en hebben ruim 40 jaar ervaring in verkoop, behandelen, onderhoud en renovatie van parketvloeren. Alle vloerlak producten hier aangeboden gebruiken we zelf dagelijks en staan hier volledig achter.

Bij Rigostep Online koopt u gemakkelijk, geïnformeerd en vertrouwd uit voorraad, tegen lage prijzen. Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 0513 – 626 507.