Olie

Olie

Houtolie wordt gebruikt om uw houten vloer te beschermen tegen vuil en vocht, te onderhouden en om een specifieke look te krijgen. De olie dringt diep ín de poriën van het hout en beschermt daardoor het hout langdurig van binnenuit tegen water en vuil. Houtolie wordt gebruikt als basisbehandeling en als onderhoudsmiddel. Al tientallen jaren bieden de plantaardige oliën van Royl, voorheen bekend als Rigostep, de beste bescherming, keuze én prijzen. Laat u ook overtuigen door Rigo Royl, de olie van koningsklasse!

Bezig met laden...

Wat is houtolie?

Wanneer u gekozen heeft voor een houten vloer, wilt u daar zo lang mogelijk van kunnen genieten. Afhankelijk van uw wensen en leefsituatie kiest u de vloerafwerking die bij u past. Olie is een zeer goede keuze want het biedt u in ieder geval de volgende voordelen:

 • Houtolie beschermt tegen vocht, vuil en vlekken
 • Houtolie behoudt het natuurlijke karakter van uw parketvloer
 • Houtolie is in tegenstelling tot lak, wél plaatselijk bij te werken
 • Houtolie is een voordelige behandeling
 • Houtolie is verkrijgbaar is heel veel varianten, dus altijd wat u zoekt

Belangrijk om te weten bij vloerolie

Vloerolie trekt in het hout bij het aanbrengen en moet periodiek herhaalt worden voor optimale bescherming. De beschermlaag zit in de houtvezels van de open structuur van uw parketvloer en stoot vocht af, maar is niet volledig afgeschermd van vocht. Morst u een glas drinken, is het zaak direct de vloeistoffen van uw vloer te verwijderen, anders krijgt u uiteindelijk vlekken in uw parket.

Mocht er onverhoopt een vlek zijn ontstaan, kunt u een geoliede vloer eenvoudig plaatselijk bijwerken. Gebruik wel dezelfde olie als op de rest van uw parketvloer gebruikt is om verschillen in kleur en glans te vermijden.

Houten vloer schuren en oliën

Al onze varianten houtolie zijn uitvoerig getest op talloze houtsoorten. Heeft u twijfels of een specifiek product geschikt is voor uw vloer neemt u dan gerust contact op met onze advieslijn.

 1. Nadat de houten vloerdelen gelegd zijn (lamelparket, visgraat, Hongaarse punt) dient het onbehandeld of egaal geschuurd te zijn. Als laatste schuurgang gebruikt u een korrel 120.
 2. Vervolgens draagt u zorg dat de vloer schoon, droog en vrij is van (hout)stof, was of vet.
 3. Gebruik een spons, kwast, roller, doek of padhouder met pad voor het aanbrengen van olie. LET OP! Lees voor gebruik altijd de exacte gebruiksaanwijzing, deze verschilt van product tot product.
 4. Houdt rekening met de aangegeven tijd voor verwerken en drogen van de olie.
 5. Eventueel droog gevallen plekken bij oliën en inwrijven met een witte of beige oliepad.
 6. Tot slot de vloer goed droogwrijven met katoenen doeken (eventueel onder pad). Let hierbij extra goed op de veiling kanten en langs de plinten.

Geoliede houten vloer onderhouden

Om een houten vloer die behandeld is met olie te onderhouden en schoon te maken gebruikt u onderhoudsolie, reiniger of vloerzeep. We raden aan gebruik te maken van hetzelfde merk als uw basisbehandeling. Deze producten van Royl, Skylt en Step vindt u bij onderhoudsmiddelen.

Buitenolie

Speciaal voor houtproducten buiten zoals schuttingen, gevelbekledingen, buitenparket, terrassen en buitenmeubilair is er Royl Outdoor ontwikkeld voor extra bescherming tegen weersinvloeden. Dit vindt u bij buitenolie.

Waarom parketolie kopen bij Rigostep Online?

Rigostep Online is niet een zomaar een webshop. Sinds 1978 produceren, leveren en leggen we zelf ambachtelijke houten vloeren en hebben ruim 40 jaar ervaring in verkoop, behandelen, onderhoud en renovatie van parketvloeren. Alle vloerolie producten hier aangeboden gebruiken we zelf dagelijks en staan hier volledig achter.

Bij Rigostep Online koopt u gemakkelijk, geïnformeerd en vertrouwd uit voorraad, tegen lage prijzen. Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 0513 – 626 507.